Міжнародна богословська конференція «Есхатологічна спільнота: віра, служіння і пророче свідчення церкви в мінливому світі»

Authors

  • Тимофій КОНДОР

Abstract

5 жовтня 2020 року відбулася міжнародна богословська онлайн-конференція «Есхатологічна спільнота: віра, служіння і пророче свідчення церкви в мінливому світі». Організаторами конференції виступили Європейська баптистська федерація, Східноєвропейський інститут теології, Співтовариство європейських євангельських теологів, Одеська богословська семінарія ЄХБ, Коледж Сперджена, Анабаптистська менонітська мережа.

Організовуючи конференцію, її ініціатори переслідував дві цілі. Як зазначив директор Східноєвропейського інституту теології Роман Соловій, насамперед, оргкомітет прагнув долучити якомога ширше коло християн до богословської дискусії про буття церкви, осмисленої як спільнота віруючих, для яких прихід Христа є вирішальною есхатологічною подією; обговорити виклики для богословської освіти в умовах радикальних трансформацій форм соціальної взаємодії та пошуку освітніх стратегій для постіндустріального світу. Не менш важливою метою конференції було відзначення сімдесятиліття Сергія Вікторовича Саннікова, видатного євангельського богослова та історика.

How to Cite

КОНДОР, Тимофій. 2020. “Міжнародна богословська конференція «Есхатологічна спільнота: віра, служіння і пророче свідчення церкви в мінливому світі»”. Theological Reflections: Eastern European Journal of Theology 18 (2):234-35. http://reflections.eeit-edu.info/article/view/217322.